Voordelig hekwerk

Zorg voor extra veiligheid dankzij deursluiters en noodverlichting

Geplaatst op

Veiligheid primeert altijd, zeker wanneer je je in grote openbare gebouwen bevindt. Wanneer er iets gebeurt, moet je er zeker van zijn dat je op een veilige en snelle manier het gebouw kan verlaten. Zoals bij een brand bijvoorbeeld. Maar ook de algemene veiligheid primeert wanneer er zich geen noodtoestand voordoet. Dankzij noodverlichting en deursluiters wordt een openbaar gebouw al meteen een stuk veiliger! 

Wat is een deursluiter? 

Een deursluiter, het woord zelf zegt je misschien niet veel, maar je hebt er sowieso al van gehoord en zeker en vast heb je ze al gezien. Een deursluiter is een mechanisme dat boven op een deur wordt geïnstalleerd en daardoor zal de deur veel trager gaan sluiten. Op die manier loop je geen risico om tussen de deur vast te zitten of dat kinderen met de vingers tussen de deur belanden. De deur gaat op een heel traag tempo toe, waardoor jij genoeg tijd hebt om rustig naar buiten te gaan. 

Gratis stockfoto met begeleiding, belicht, gids

Verlichting voor noodsituaties 

Net als een deursluiter in openbare gebouwen, is ook verlichting voor noodsituaties noodzakelijk. Openbare gebouwen zijn vaak vrij groot en daarom moet je op een veilige manier weer naar buiten geraken als er bijvoorbeeld brand ontstaat. Verlichting voor nood werkt op batterijen en niet op stroom. Wanneer de stroom dus uitvalt bij een brand, gaan de lichten allemaal uit. Deze noodverlichting zal dan gaan oplichten, om jou de weg naar buiten te laten zien. Op die manier weet jij waar de uitgang is en kom je zonder veel problemen veilig buiten. 

Genoeg informatie inwinnen 

Deursluiters en noodverlichting hoort gewoon bij een openbaar gebouw. Omdat er nogal wat verschillen kunnen zijn in deursluiters, is het belangrijk dat je je op voorhand goed informeert als je deze wil laten installeren in een openbaar gebouw. Ze moeten aan heel wat eisen voldoen en de veiligheid staat hierbij voorop. Laat je dus goed bijstaan door professionals als het om deursluiters, maar evengoed ook om noodverlichting gaat! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden