Voordelig hekwerk

Welk type vloer houd je het makkelijkst schoon?

Geplaatst op

Hoewel je misschien een ‘droomvloer’ in gedachten hebt wanneer je op vloer jacht gaat voor je huis, is het belangrijk om ook aan de praktische kant te denken. Er zijn tal van scenario’s waarin het belangrijk is na te denken over hoe gemakkelijk een vloer schoon te maken is, hoe duurzaam hij is en hoe regelmatig er iets aan gedaan moet worden. Nu het lekkere weer eraan komt en de kids vanuit de tuin naar binnen lopen, dan wil je niet de rest van de dag bezig zijn met het schoonmaken van de vloer. In deze blog lees je over verschillende vloeren en hoe goed ze zijn schoon te maken.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn een tijdloze keuze voor in huis en zijn populair in moderne huizen. Er is niet veel onderhoud nodig om een houten vloer schoon te houden, althans niet op de korte termijn. Gemorste vloeistoffen kunnen gemakkelijk worden gedweild en stof kan gemakkelijk worden gestofzuigd of weggeveegd. De problemen met houten vloeren zitten echter in het onderhoud dat op de langere termijn moet worden gedaan. Olie en vuil kunnen zich na verloop van tijd gemakkelijk ophopen op houten vloeren en er kunnen vaak krassen ontstaan wanneer er gruis onder de voeten in huis wordt gebracht. Dit kan het best worden opgelost door de houten vloer te schuren.

Gietvloer

Voor een gietvloer is niets te gek. Modder, voedselresten, vetspetters enzovoorts zijn gemakkelijk schoon te maken wanneer je een gietvloer hebt. De vloer is waterdicht en dat maakt het misschien wel de makkelijkste en duurzaamste keuze als het gaat om het schoonmaken. Daarnaast ziet de vloer mooi strak uit en is het een tijdloze keuze. 

Vinyl vloerbedekking

Vinyl vloeren zijn ook heel gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Dit type vloer is verkrijgbaar voor een goede prijs en kunnen in de loop der jaren veel slijtage verdragen. Veel mensen hebben het misverstand dat vinyl vloeren oud en verouderd zijn, maar de vinylvloeren van vandaag komen in een verscheidenheid van verschillende stijlen en opties van de zeer eenvoudige tot de duurdere, luxe opties. Wat het schoonmaakgemak betreft, heeft vinyl een beschermende laag die als barrière dient voor vlekken en morsen. Dus als je bang bent dat je vloer vies wordt, is vinyl een goede optie voor jou.

Gerelateerde berichten

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden