Voordelig hekwerk

Wat te doen tegen woelmuizen in je tuin?

Geplaatst op

Verschillende dieren kunnen er voor zorgen dat het uitzicht van je tuin al snel behoorlijk negatief kan worden beïnvloed. Enkele van de dieren die daarvoor kunnen zorgen zijn niet alleen mollen en woelratten, maar ook woelmuizen. Ondanks het feit dat veel mensen graag verlost willen worden van deze vervelende “bezoekers” is het vaak belangrijk dat er een diervriendelijke oplossing voor wordt gevonden. Dat is zeker mogelijk. Op deze pagina ontdek je hoe jij op een diervriendelijke manier jouw tuin terug helemaal vrij van woelmuizen krijgt!

Gratis stockfoto met computermuis, dineren, eten

Waarom vormen woelmuizen zo’n groot probleem?

Niet alleen mollen en woelratten, maar ook woelmuizen kunnen er voor zorgen dat je tuin al snel heel wat weg heeft van een gatenkaas. Voor deze dieren geldt namelijk dat ze overal in je gazon omhoog gewerkte zandhoopjes achter kunnen laten. In geen tijd wordt de uitstraling van je prachtige gazon op die manier natuurlijk ongelofelijk beïnvloed. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om er voor te zorgen dat de leefomgeving van je tuin voor deze dieren een stuk minder aantrekkelijk wordt gemaakt. Wil je jouw tuin ook graag woelmuis vrij hebben? Dan kan gebruikmaken van het middel ‘Carbid’ daarvoor zorgen!

Gratis stockfoto met aarde, beest, bosmuis

Hoe werkt Carbid precies? 

Voor Carbid geldt dat het eigenlijk kleine, steenachtige brokjes zijn die in de hopen en / of gangen dienen te worden geplaatst. Carbid staat er om bekend op het ogenblik dat ze in contact komt met water een sterke stank te realiseren. Het is de bedoeling dat deze stank zich goed verspreidt doorheen de gangen. Het merendeel van het ongedierte in je tuin kan niet tegen deze stank waarna ze al snel andere oorden zullen opzoeken. Let wel, wanneer je gebruik gaat maken van Carbid spreekt het voor zich dat je alle hopen goed moet afsluiten. Het is namelijk de bedoeling dat het acetyleengas in de gangen blijft hangen en niet meteen kan ontsnappen. In ieder geval, het gebruik van Carbid kan er voor zorgen dat je in een mum van tijd en op een diervriendelijke manier van je woelmuizen vanaf bent! 

Gerelateerde berichten

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

Een aantrekkelijke tuin kan veel vreugde en sereniteit brengen, en de mogelijkheid bieden om in contact te komen met de natuur terwijl je tot rust...

Lees meer

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden