Voordelig hekwerk

Wat is een goede vloer voor een tuinhuisje?

Geplaatst op

Bij een tuinhuis hoort natuurlijk ook een goede vloer. De keuze tussen verschillende soorten vloeren voor een tuinhuis is erg lastig omdat er veel is om uit te kiezen. Afhankelijk van je wensen kun je misschien beter voor de ene vloer kiezen in plaats van voor de andere. Dit inzichtelijk krijgen kan nog best lastig zijn. Daarom hebben we deze blog geschreven. We hopen dat je op basis van de onderstaande informatie makkelijker een keuze zult kunnen maken.

Een houten vloer

Houten vloeren komen erg veel voor wanneer het gaat om een standaard vloer voor bij een tuinhuis. Er zijn verschillende reden waarom houten vloeren zo populair zijn. Een van de belangrijkste redenen waarom houten vloeren vaak worden gekozen voor in tuinhuisjes, is omdat een houten vloer vaak relatief goedkoop is. Een nadeel van een houten vloer is echter dat deze, zeker wanneer deze regelmatig wordt blootgesteld aan diverse weersomstandigheden, na verloop van tijd kan gaan verzwakken als gevolg van rot. 

Een gietvloer

Een gietvloer is een vloer die heel veelzijdig is en ook heel flexibel is. Als je een tuinhuis of veranda hebt waarbij je graag zit en graag een vloer hebt die langer meegaat, dan zijn gietvloeren een geschikte keuze. Een gietvloer kan namelijk vrij goed tegen beschadigingen: krassen en deuken zullen in een gietvloer niet snel ontstaan, zeker wanneer je dit vergelijkt met een houten vloer.

Een stenen vloer

Een stenen vloer is over het algemeen vrij robuust. Als er iets op een stenen vloer valt, dan zal dit meestal niet leiden tot beschadigingen. Althans, dat is het geval voor een stenen vloer die voornamelijk bestaat uit eenvoudige stoeptegels. Natuurstenen vloeren zijn hierin dan weer een heel ander verhaal. Het nadeel hier is weer dat stenen vloeren, zeker als je van die grijze stoeptegels neemt, er over het algemeen niet heel erg mooi uitziet.

Gerelateerde berichten

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

Een aantrekkelijke tuin kan veel vreugde en sereniteit brengen, en de mogelijkheid bieden om in contact te komen met de natuur terwijl je tot rust...

Lees meer

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden