Voordelig hekwerk

Wanneer moet ik een tennisbaan renoveren?

Geplaatst op

Een sportieve levensstijl wordt flink gestimuleerd door onder andere de grote aanwezigheid van verschillende opties om te sporten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het grote aantal sportverenigingen en de vele fiets- en wandelroutes die ons land rijk is. Daarnaast zijn er veel speeltuinen of tennisbanen die vanuit gemeentes worden geplaatst om de sportieve levensstijl te stimuleren. Door het intensieve gebruik van de tennisbanen op verenigingen en in buurten is er zo nu en dan een renovatie nodig. Hoe het renoveren van een tennisbaan precies in zijn werk gaat, lees je in dit blog.

 Hoe slijt een tennisbaan?

Er zijn verschillende factoren die meespelen in het beschadigen en achteruit gaan van de kwaliteit van een tennisbaan. Kleine beschadigingen zorgen in de loop der tijd ervoor dat een tennisbaan zichtbare en ernstige schade kan oplopen, waardoor het raadzaam is om hier vroegtijdig bij te zijn en de baan regelmatig te inspecteren. Zo kan het namelijk zijn dat de ondergrond verzakt, waardoor het regenwater niet langer wegloopt, maar op de baan blijft liggen. Daarnaast is het bij hevige verzakking ook mogelijk dat er scheuren in het oppervlak van de tennisbaan komen. Deze scheuren kunnen er vervolgens voor zorgen dat er onkruid en andere vegetatie naar boven komt, waardoor de kwaliteit van de baan nog verder afneemt. Zorg er dan ook tijdens de tennisbaan aanleg voor dat de ondergrond goed is.

 Nieuw oppervlak

Tennisbanen moeten om de vier tot acht jaar professioneel opnieuw worden geasfalteerd om de kwaliteit van de tennisbaan hoog te houden. Tijdens het vernieuwen van het oppervlak van de baan wordt de tennisbaan eerst grondig schoongemaakt. Vervolgens worden de scheuren opgevuld en geschuurd en worden eventuele lage plekken op de baan geëgaliseerd om te voorkomen dat regenwater niet goed wordt afgevoerd en dus op de baan blijft liggen.

Tips om de kwaliteit te waarborgen

Een manier om waterophoping en schimmelvorming te voorkomen is om overhangende bomen te snoeien of verwijderen, zodat de zon de baan droog kan houden. Het onder controle houden van gras en andere planten rond de baan kan ook helpen. Dit zorgt er namelijk voor dat het water beter kan worden afgevoerd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden