Voordelig hekwerk

Tuin laten renoveren? Check deze tips even

Geplaatst op

Overweeg je om jouw tuin te laten renoveren? Dan is het zeker de moeite waard om dit blogartikel te lezen. We delen namelijk waardevolle tips met je waarmee je een mooier eindresultaat krijgt en ook nog eens op de uitgaven van de tuinrenovatie kunt besparen. 

Ingrijpende tuinrenovatie? Laat een tuinontwerp maken

Overweeg je om een groot gedeelte van je tuin te laten renoveren? Dan is het aan te raden om een tuinontwerp te laten maken. Het liefst in 3D. Het voordeel van een 3D tuinontwerp is namelijk dat je vooraf kunt zien of de aangepaste tuin aan je wensen voldoet. Je maakt als het ware een virtuele wandeling door je tuin waardoor je echt kunt ervaren of het allemaal naar je zin is.

Een professioneel hoveniersbedrijf kan een ontwerp voor je tuin maken, inclusief een specificatie over de plantensoorten en andere tuinmaterialen.

Bespreek met de hovenier welke tuinmaterialen kunnen worden hergebruikt

Wanneer je je tuin laat renoveren hoeft het niet zo te zijn dat je alle tuinmaterialen moet vervangen. Sterker nog, het kan zomaar zijn dat een groot gedeelte van de tuinmaterialen opnieuw kan worden gebruikt. Dat scheelt niet alleen in de kosten van de tuinrenovatie, het is ook beter voor het milieu. Je zorgt immers voor minder afval.

Maak je tuin toekomstbestendig

Tegenwoordig hebben we steeds vaker te maken met hevige regenbuien. Daarom is het goed om bij een grote tuinrenovatie rekening te houden met dit soort ontwikkelingen en je tuin toekomstbestendig te maken.

Denk dus bijvoorbeeld na over de afvoer van regenwater. Er zijn tegenwoordig ook allerlei slimme oplossingen om het regenwater in een ondergronds bassin op te vangen zodat je het later kunt gebruiken om de planten mee water te geven.

Toekomstbestendig kan ook betrekking hebben op verandering in je gezinssamenstelling. Als je bijvoorbeeld verwacht dat je kinderen krijgt is het goed om in je tuin voor voldoende speelruimte te zorgen.

Denk na over het onderhoud van je gerenoveerde tuin

Als je je tuin laat renoveren is dat ook een mooi moment om even stil te staan bij het onderhoud van de tuin. Is de hoeveelheid tijd die aan het onderhoud kwijt bent acceptabel of vind je eigenlijk dat je te veel vrije tijd kwijt bent aan het onderhouden van de tuin? Of misschien wil je zelfs juist meer tijd in de tuin doorbrengen.

Kortom, bij het renoveren kun je ook even stilstaan bij het onderhoudsaspect zodat de nieuwe tuin qua onderhoud aan je verwachtingen voldoet en je het tuinplezier vergroot.

Zorg dat je tuin er alle seizoenen mooi bijstaat

Heb je momenteel een tuin die er in de wintermaanden nogal kaal bijstaat? Dan is het aan te raden om te zorgen voor een goede mix van beplanting. Met een goede mix bedoelen we dat je plantensoorten uitkiest die winterhard zijn, dus in de wintermaanden hun blad behouden. En anderzijds planten die alleen in het voorjaar of in de zomer bloeien. Door een mix van seizoensplanten en winterharde planten staat je tuin er het hele jaar door mooi bij.

Vul dit artikel aan

We vinden het leuk om tuineigenaren te inspireren en te helpen met het vergroten van het tuinplezier. Daarom nodigen we je van harte uit om dit artikel aan te vullen met tips waar onze lezers iets aan hebben. Stuur ons even een bericht met jouw tip, we plaatsen hem er graag bij!

Gerelateerde berichten

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

Een aantrekkelijke tuin kan veel vreugde en sereniteit brengen, en de mogelijkheid bieden om in contact te komen met de natuur terwijl je tot rust...

Lees meer

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden