Voordelig hekwerk

Je voordeur vervangen, lees eerst dit even

Geplaatst op

Heeft jouw voordeur zijn beste tijd gehad en wil je de voordeur laten vervangen? Dan is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn en hoe het vervangen van de deur in zijn werk gaat. In dit blog vertellen we je daar alles over.

Hoe gaat het vervangen van de voordeur in z’n werk?

De meeste woningen in Nederland hebben een houten voordeur. Steeds vaker worden dit soort deuren vervangen voor buitendeuren van aluminium. Dit gaat als volgt in zijn werk:

  1. De oude deur wordt uit de scharnieren getild
  2. Het deurkozijn wordt voorzichtig uitgebroken, zodat de rest van de muur in zo goed mogelijke conditie blijft
  3. Als het deurkozijn is verwijderd is de spouw zichtbaar. De spouw is de ruimte die zich tussen de buitenmuren bevind. Deze kieren moet worden afgedicht met latjes en vervolgens kan het nieuwe deurkozijn worden geplaatst
  4. Vervolgens wordt het geheel netjes afgewerkt, gekit en wordt de nieuwe voordeur geplaatst

Welke voordeur kiezen?

Hoewel we eerder aangaven dat veel houten voordeuren vervangen worden voor een voordeur van aluminium, is het natuurlijk niet zo dat houten voordeuren niet goed zijn. Sterker nog, een houten voordeur geeft een bepaalde natuurlijke uitstraling aan je woning en is bovendien ook een stuk goedkoper dan een aluminium voordeur.

Een belangrijke reden om voor een aluminium voordeur te kiezen, is dat hij onderhoudsvrij is. Bovendien ‘werkt’ aluminium niet/nauwelijks. In de wintermaanden is dat erg prettig omdat je daardoor minder kou en tocht binnenkrijgt. Zeker gezien de huidige prijzen voor gas en elektra is het prettig als je niet onnodig hoeft te stoken. Kortom, een aluminium voordeur biedt veel voordelen.

Waarop moet je letten als je de voordeur gaat vervangen?

  • De uitstraling: past de kleur en het materiaal (aluminium of hout) bij de uitstraling van de rest van je woning?
  • Daglicht: wil je wel of geen ramen in de voordeur? Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden om ramen toe te passen. Van lange smalle ramen tot leuke figuurtjes zoals rondjes, ruiten of vierkanten ramen.
  • De sloten: lang niet alle voordeur worden standaard met goede sloten geleverd. Check daarom altijd even of de sloten een Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben, zodat de kans op een inbraak via de voordeur kleiner wordt.
  • Voordeur en garagedeur: het is mogelijk om de voordeur en de garagedeur op elkaar af te stemmen. Hörmann voordeuren kunnen in dezelfde uitvoering worden geleverd als de garagedeuren van Hörmann. Het is dus zeker de moeite waard als je de garagedeur en voordeur vlak naast elkaar hebt zitten en je een mooie uitstraling wilt bewerkstelligen om de voordeur en garagedeur op elkaar af te stemmen.

Succes!

Gerelateerde berichten

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden