Voordelig hekwerk

Hoe richt je een veilige en gemakkelijke tuin in?

Geplaatst op

Mensen vinden het leuk om een achtertuin te hebben maar hebben er doorgaans niet veel zin in om er veel tijd aan te besteden. Daarom is de laatste tijd de industriële tuin zeer populair. Dit is een tuin waar veel: beton, roestvrij staal, vuurkorven, een terras en natuursteen, al dan niet verwerkt in een vijver, te vinden zijn. In deze blog vind je een aantal tips hoe je snel en gemakkelijk een veilige en gemakkelijk te onderhouden tuin in kunt richten. Lees snel met ons mee! Bij www.onlinebestrating.nl helpen ze je graag verder om de juiste bestrating voor je tuin te vinden. 

De industriële en gemakkelijk tuin die heel veilig is

Dus we hebben een aantal sleutelwoorden al te pakken: veiligheid en comfort. Deze twee zijn heel goed te verenigen in de industriële tuin. Deze bestaat namelijk voor het grootste deel uit tegels. Natuurlijk is er ook wel natuur te vinden, maar die is geplaatst in betonnen bakken. Er zijn in het algemeen in de industriële tuin geen gazonnen, perken of iets dergelijks te vinden. De veiligheid wordt doorgaans gevonden in de erfafscheiding. Dit kunnen hekken zijn, maar ook bijvoorbeeld industriële kooiconstructies waarin stukken beton als soort van kiezelstenen gegoten zijn. Zo houd je ongewenste dieren en mensen uit je achtertuin. 

Een tuin met bijna alleen maar tegels 

Het is ook mogelijk om het supergemakkelijk te doen: het grootste deel van de tuintegel je dicht. Je maakt een terras en aan de zijkanten van de tuin maak je een strook met aarde waar je iets in plant. Dat is dus echt de meest basale manier van een tuin inrichten. Tuintegels helpen je erbij om je tuin volledig dicht te tegelen. Dit brengt allerlei voordelen met zich mee: je hoeft de tuin eigenlijk niet te onderhouden, alleen maar even te vegen en je hebt daarnaast toch een klein beetje natuur aan de zijkanten van je achtertuin om naar te kijken als je op het terras zit. Het is dan wel leuk om een leuke loungeset neer te zetten, zodat je wel bijvoorbeeld gezellig kunt zitten met familie en vrienden en een barbecue kunt houden.

Gerelateerde berichten

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

Een aantrekkelijke tuin kan veel vreugde en sereniteit brengen, en de mogelijkheid bieden om in contact te komen met de natuur terwijl je tot rust...

Lees meer

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden