Voordelig hekwerk

Groen ieder seizoen: wat zijn de voordelen van kunstgras?

Geplaatst op

Steeds meer Nederlanders kiezen om verschillende redenen voor het aanleggen van kunstgras in hun voor- of achtertuin. Bovendien zijn er weinig voetbalverenigingen die niet in het bezit zijn van één of meerdere kunstgrasvelden, terwijl er een tijdje terug nogal wat tegenstanders van kunstgras waren. Zo beweerden zij het niet goed zou zijn voor de gezondheid van mens en dier. Een aantal jaar verder lijkt iedereen bijgedraaid en erkennen velen de meerwaarde van kunstgras.

Groen ieder seizoen

In tegenstelling tot echt gras blijft kunstgras er gedurende het hele jaar groen en weelderig uitzien. Om ervoor te zorgen dat het kunstgras er ieder seizoen goed uitziet, is het essentieel om de kunstgrasmatten goed te plaatsen. Een egale ondergrond en goed drainagesysteem zijn noodzakelijk om het regenwater af te voeren en gaten en kuilen te voorkomen. Heb je geen ervaring of kennis van het aanleggen van kunstgras? Dan raden we je aan om hulp van een professional te zoeken. Zo ben je het hele jaar verzekerd van een groene grasmat.

Onderhoudsarm

Kunstgras heeft geen tot nauwelijks onderhoud nodig. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit van de voor- of achtertuin is er minimale slijtage. Hierdoor ben je geen grote hoeveelheden geld kwijt aan onderhoudskosten en hoef je zelf ook geen tijd in het onderhoud van de tuin te steken. Zo bespaart kunstgras zowel geld als tijd. Om deze reden is kunstgras zeer geschikt voor ouderen die minder mobiel zijn, mindervaliden en huisbewoners die vaak op vakantie zijn.

Duurzaam

Mede omdat kunstgras zo onderhoudsarm is, is het een zeer milieuvriendelijke manier om je tuin in te richten. Zo is het waterverbruik een stuk lager omdat je jouw gazon niet meer hoeft te besproeien. Daarnaast is er geen sprake van CO2-uitstoot door grasmaaiers en hoef je geen gebruik meer te maken van chemicaliën of kunstmest om het gazon er levendig en groen uit te laten zien. Hierdoor verklein je jouw ecologische voetafdruk. Naast de milieuvriendelijke eigenschap van kunstgras, is het ook een duurzaam gezien de lange levensduur. De prijs van kunstgras kun je dus zien als investering in de toekomst omdat je nu niet jaarlijks nieuwe gras- matten of zaden hoeft te halen.

Dier- en kindvriendelijk

Kunstgras wordt steeds populairder onder huisdiereigenaren en is geliefd bij honden omdat het zacht is onder hun poten. Bovendien is het eenvoudig te reinigen en kan het geïnstalleerd worden met een effectief drainagesysteem om de urine te laten wegstromen. Ook voor gezinnen met kinderen is kunstgras een veel gekozen ondergrond voor de tuin. Kunstgras is namelijk zeer zacht, waardoor kinderen minder snel gewond raken wanneer ze vallen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat kinderen in contact komen met kunstmest of andere chemicaliën.

Gerelateerde berichten

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden