Voordelig hekwerk

Dit zijn de voordelen van tuingereedschappen op accu

Geplaatst op

Ben jij op zoek naar nieuw tuingereedschap? Er zijn verschillende soorten tuingereedschap verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor tuingereedschap op benzine, elektrisch tuingereedschap en tuingereedschap op accu. De laatst genoemde groeit de laatste jaren enorm in populariteit. Logisch, want ze kennen veel voordelen. Wij hebben alle voordelen van accu tuingereedschap voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van tuingereedschappen op accu

Accu gereedschap voor in de tuin is gereedschap dat volledig op een accu werkt. Voordat de gereedschappen gebruikt kunnen worden, moet de accu eerst worden opgeladen in het laadstation. Als de accu volledig opgeladen is, kan het gereedschap gebruikt worden, tot de accu leeg is. Door meerdere accu’s aan te schaffen kunnen de gereedschappen altijd gebruikt worden. Tuingereedschappen op accu kennen veel voordelen:

  • Tuinonderhoud is zwaar en kost veel energie. De werkzaamheden zijn zwaar en de meeste tuingereedschappen zijn groot en daarom moeilijk hanteerbaar. Tuingereedschappen met een accu zijn vaak lichter dan andere soorten tuingereedschap, waardoor ze makkelijker te hanteren en minder arbeidsintensief zijn, zodat iedereen er mee kan werken en jij jouw tuin nog beter kunt onderhouden.
  • Snoeren zijn gevaarlijk. Je moet constant in de gaten houden of jij met jouw tuingereedschap het snoer niet kapotmaakt en ervoor zorgen dat niemand over het snoer struikelt. Tuingereedschappen die op een accu werken hebben geen snoer, waardoor de werkomgeving veiliger wordt.
  • Het zojuist genoemde snoer zorgt niet alleen voor gevaarlijke situaties, het is ook een belemmering. Het snoer bepaalt hoever je de tuin in kunt. Door te kiezen voor accutuingereedschap zijn deze belemmeringen verleden tijd.
  • Ben je op zoek naar onderhoudsarm tuingereedschap? Ook dan is accu tuingereedschap de beste keuze. Waar tuingereedschap op benzine regelmatig onderhoud behoeft, is accu tuingereedschap nagenoeg onderhoudsvrij.
  • Het bijvullen van tuingereedschap op benzine wordt door de stijgende brandstofprijzen steeds duurder, waardoor de gebruikskosten van dit soort tuingereedschap ook stijgt. De gebruikskosten van accu tuingereedschap liggen aanzienlijk lager, waardoor accu tuingereedschap ook financieel gezien de beste keuze is.
  • Tuingereedschappen op benzine stoten veel schadelijke uitlaatgassen uit. Deze uitlaatgassen zijn niet alleen slecht voor de natuur, ze zijn ook schadelijk voor de gezondheid van de gebruiker. Door te kiezen voor accutuingereedschap heb je geen last van deze schadelijke uitlaatgassen.
  • Accu tuingereedschappen zijn een van de stilste tuingereedschappen die er bestaan. De enige, stillere optie is alle werkzaamheden met de hand uitvoeren. Dit is echter enorm arbeidsintensief. Door te kiezen voor accu tuingereedschap kan jij het tuinonderhoud met zo min mogelijk geluidsoverlast uitvoeren.
  • Tuingereedschappen op accu zijn even krachtig als andere soorten tuingereedschap
  • Ga jij accu tuingereedschap kopen? Dan is het aan te raden om de gereedschappen zoveel mogelijk van één merk te kopen. Merken maken vaak gebruik van één soort accu, waardoor de accu op alle gereedschappen van dat merk past. Zo beschik je over meerdere accu’s en kan je een lege accu altijd vervangen voor een volle, zodat de werkzaamheden in de tuin gewoon door kunnen gaan.
  • Ben jij op zoek naar duurzaam tuingereedschap met een lange levensduur? Ook dan is accu tuingereedschap de beste keuze. Accu tuingereedschappen zijn uitgerust met een sterke accu die jarenlang meegaat en, mocht het nodig zijn, gemakkelijk vervangen kunnen worden, waardoor tuingereedschap op accu een duurzame investering is.

Gerelateerde berichten

De voordelen van automatische hekopeners

Automatische hekopeners zijn innovatieve apparaten die steeds populairder worden, en dat is niet zonder reden. Ze bieden talloze voordelen die zowel...

Lees meer

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden