Voordelig hekwerk

De keuze van straatmeubilair

Geplaatst op

In een winkelcentrum moet de ruimte, waar de winkels staan, u een veilig en goed gevoel geven. Ook de service voor het winkelende publiek moet goed zijn. Daarom wordt er straatmeubilair in de winkelstraten geplaatst. Onder straatmeubilair verstaan we onder andere banken en prullenbakken. Door voldoende prullenbakken te plaatsen, zal voorkomen worden dat er veel zwervend vuil aanwezig is. Een schoon winkelcentrum zal uitnodigend werken. Omdat er veel winkelend publiek met de fiets komt, is het belangrijk dat er voldoende fietsenrekken zijn. De fietsenrekken worden in de nabijheid van de in- en uitgang geplaatst. Ook moet er goed worden nagedacht waar er urinoirs worden geplaatst. Het is belangrijk, als u gaat winkelen, veilig door de winkelstraten kunt lopen. Daarom moeten auto’s geweerd worden in de winkelstraten.

Een afsluitbaar winkelcentrum

Auto’s kunnen geweerd worden door bij de in- en uitgang klappalen te plaatsen. Een klappaal bestellen moet tijdig worden gedaan, zodat er direct gebruik van gemaakt kan worden, als het winkelcentrum wordt geopend. Klappalen kunnen gebruikt worden bij winkelstraten, maar ook bij fietspaden. Klappalen worden door middel van een sleutel ontgrendeld. De klappalen, die hoofdzakelijk rood-wit van kleur zijn, kunnen ook door politie, ambulance en brandweer worden bediend. Omdat de winkels bevoorraad moeten kunnen worden, zal een persoon van de gemeente ervoor zorgen dat de klappalen op bepaalde tijden niet de weg blokkeren. Ook zullen ze op vastgestelde tijden de toegang tot de winkels weer afsluiten, zodat het winkelend publiek niet bang hoeft te zijn van auto’s die voorbijrijden. Ook winkelend publiek met een kinderwagen of rolstoelhouders moeten geen hinder ondervinden van de klappalen.

De RAW-bestekssystematiek

Het is belangrijk, voordat bijvoorbeeld een winkelcentrum wordt ingericht, alles goed op papier is uitgewerkt. De uitvoerder moet op de bestektekening precies kunnen zien waar de plaats is voor bijvoorbeeld straatmeubilair. De RAW-bestekssystematiek is het stelsel van juridische, administratieve en technische voorwaarden waarmee in Nederland wordt gewerkt. Het wordt gebruikt bij contracten in de grond-, weg- en waterbouw.

Het inrichten van een winkelcentrum

Dus ook voor het inrichten van een winkelcentrum zal met een bestektekening worden gewerkt. Door alles goed te overdenken en vast te leggen, kan er niet snel wat misgaan. Het is de bedoeling dat een winkelcentrum gezellig is, maar ook veilig. Ook heeft een goed bestek voordelen voor de uitvoerder. Hij kan de opdrachten gemakkelijk laten verzorgen door zijn personeel, omdat alles duidelijk is aangegeven. Het winkelende publiek zal er niets van merken dat er alles aan gedaan is om het winkelen zo aangenaam mogelijk te maken.

Gerelateerde berichten

Een uitgebreide gids voor het installeren van elektrische poorten op uw eigendom

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke en efficiënte manier om je eigendom te betreden, kunnen elektrische poorten de oplossing zijn. Elektrische...

Lees meer

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden