Voordelig hekwerk

Buitengesloten uit eigen huis? 3 tips

Geplaatst op

Het kan iedereen overkomen: buitengesloten worden uit eigen huis. Of het nou is vanwege een afgebroken sleutel, een verloren sleutel of simpelweg het vergeten van de sleutel: het is simpelweg vervelend.

Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen en te verhelpen. Soms moet er een slotenmaker aan te pas komen om weer het huis binnen te komen. Wij geven drie tips om dit probleem te voorkomen of te verhelpen wanneer het al gebeurd is.

1. Afgebroken of verloren sleutel

Is de sleutel afgebroken in het slot, dan is het soms nog mogelijk om de sleutel met behulp van een tang uit het slot te trekken. Zeker wanneer een klein deel van de sleutel nog uitsteekt, kan dit uitkomst bieden. Natuurlijk is het hierbij wel vereist dat er een reservesleutel is, maar soms kan ook met de tang het slot nog opengedraaid worden.

Is er geen reservesleutel, dan moet er een slotenmaker aan te pas komen. Met name in de meeste steden zijn er diverse slotenmakers die soms zelfs 24 uur per dag bereikbaar zijn. Zoekt u bijvoorbeeld een slotenmaker Gent, dan zijn er diverse bedrijven die binnen korte tijd ter plaatse het probleem kunnen verhelpen.

2. Een reservesleutel: topprioriteit

Veel problemen kunnen voorkomen worden door simpelweg een reservesleutel te laten maken. Geef deze reservesleutel aan een bekende en laat deze niet in de woning achter. Is de sleutel binnen, dan is het immers nog altijd niet mogelijk om binnen te komen.

Bij veel slotenmakers kan vrij goedkoop een reservesleutel gemaakt worden, zelfs van geavanceerde sleutels voor complexe sloten.

3. Sleutel altijd vastmaken en vaste bewaarplek

Met een losse sleutel is het wachten op een moment dat u hem verliest. Maak de sleutel vast aan iets groters. Heeft u geen grote sleutelbos, bewaar hem dan bijvoorbeeld in een telefoonhoesje.

Bewaar de sleutel binnen altijd op een vaste plek, zodat u hem niet vergeet. Trek de deur bovendien niet enkel dicht, omdat het voor inbrekers zo erg eenvoudig is om binnen te komen. Went u zichzelf aan de deur altijd op slot te draaien wanneer u vertrekt, dan vergeet u de sleutel ook nooit mee te nemen.

Gerelateerde berichten

De voordelen van automatische hekopeners

Automatische hekopeners zijn innovatieve apparaten die steeds populairder worden, en dat is niet zonder reden. Ze bieden talloze voordelen die zowel...

Lees meer

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden