Voordelig hekwerk

Bouwtips voor het kiezen van een stijlvol hekwerk

Geplaatst op

Of je nu een liefhebber bent van sierlijk smeedwerk of van authentiek hout: een hekwerk rond de tuin is de ideale manier om je erfgrens stijlvol af te bakenen. In deze blog nemen we je mee langs verschillende ideeën voor je tuin.

Superleuke ideeën voor je tuinhek

We vinden het leuk om je verschillende ideeën te geven voor het tuinhek van je dromen. Een aannemersbedrijf kan je helpen jouw hek goed te plaatsen.

Tip 1: Een hek in de kleur van je tuin

Kijk goed naar de kleuren van je tuin. Welke zie je er vaak in terugkomen? Heb je veel losse stenen in je tuin liggen of zijn er specifieke planten met een bijzondere kleur? Het is leuk om een tuinhek te kiezen met deze dominante kleuren en materialen. Kies ook de materialen rond het hekwerk met zorg uit. Zo is een hekwerk dat met een stenen muren geplaatst is erg mooi.

Tip 2: Hekwerk met een authentieke look

We kennen allemaal die vrolijke, krullerige hekken met bloemen en andere sierlijke vormen. Het is een romantische look waar de liefhebbers van smullen. Vaak gaat het om vintage hekken met siersmeedwerk die vaak te vinden zijn in brocantes en antiekhandels. Natuurlijk zijn er ook volop opties om deze hekwerken geheel nieuw op bestelling te laten maken.

Tip 3: Exotisch hek

Veel mensen dromen van een exotische omgeving, misschien om in te wonen of in te recreëren. Een goed begin is het halve werk, dus waarom niet kiezen voor een exotisch hek? Het zijn bijzondere hekken die vaak gemaakt worden van hout. Kies wel altijd voor duurzaam, want dat is milieuvriendelijker.

Tip 4: Open hek

Je kunt kiezen voor een open en gesloten hek. Met een open hek creëer je de illusie van meer openheid. Zo lijkt je tuin groter dan deze in werkelijkheid is. Met een laag hekje maakt het niet veel verschil, maar met een hoog hek speelt dit punt wel: de privacy. Want een gesloten hek waarborgt je privacy natuurlijk wel een stuk beter.

Tips 5: Basic look

Een tuinhek met een basic design zorgt vaak voor een krachtige look, natuurlijk kun je zorgen dat het hek toch comfortabel te gebruiken is. Het is niet fijn om splinters in je hand te krijgen als je het hek open en dicht doet. Daarom is het goed om de bovenkant van robuust hout te schuren. De zijkanten kunt je gewoon ruw laten.

Tip 6: Bamboe

Wil je nu echt een oosterse tuin met stijl maken, dan is een bamboehek een goed idee. Levende bamboe is een wat minder idee, omdat dit vrij snel groeit. Wist je dat bamboe een soort gras is? Het is zeer sterk en duurzaam, dus kiezen voor een hekwerk van bamboe is de moeite waard als je een groen hart hebt.

Gerelateerde berichten

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

Een aantrekkelijke tuin kan veel vreugde en sereniteit brengen, en de mogelijkheid bieden om in contact te komen met de natuur terwijl je tot rust...

Lees meer

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden