Voordelig hekwerk

3 eenvoudige manieren om je tuin compleet om te toveren!

Geplaatst op

Hoewel de zomer weer haar einde tegemoet gaat, zijn er nog voldoende dagen over dat je nog in de tuin kunt werken. Het wordt misschien lastig om je tuin in deze maand nog compleet op de schop te nemen, maar je kunt met een paar kleine aanpassingen al een hele boel voor elkaar krijgen. Ben je benieuwd naar welke manieren er zijn en welke trucs je kunt gebruiken om je tuin een hele andere sfeer mee te geven, zonder dat dit maandenlang in beslag neemt? In deze blog geven we je 3 eenvoudige manieren om je tuin compleet om te toveren met enkel een paar aanpassingen!

Manier #1: Tegels, vlonders en grasmatten

Net als in je woning, kun je ook in de tuin de vloer aanpassen. Een nieuwe vloer kant namelijk enorm veel invloed hebben in de uitstraling en de algehele sfeer van je tuin. Probeer je maar in te beelden hoe duidelijk een tuin kan variëren wanneer je een vlondervloer, een grasmat of een terras van betonstenen hebt. Gelukkig zijn de meeste vloeren eenvoudig te plaatsen, zeker in het geval van terrastegels.

Manier #2: Vijver aanleggen/weghalen

Een vijver kan ook erg veel doen voor je tuin. Als je wat veranderingen wil aanbrengen aan je tuin, dan kun je ervoor kiezen om een relatief kleinere vijver zelf te maken. Dit hoeft geen grote vijver te zijn en mag prima een vierkante meter in beslag nemen. Je hebt dan ook voldoende ruimte voor wat waterplanten, een plekje voor de zuiveringspomp en eventueel wat visjes. Heb je al een vijver? Dan kun je deze ook relatief eenvoudig opvullen. Als is dit afhankelijk van de grootte van je vijver natuurlijk!

Manier #3: Andere bloemen en planten

Een aantal nieuwe planten en bloemen kunnen een enorme impact hebben op de uitstraling en sfeer van je tuin. Door bijvoorbeeld wat meer olijfboompjes en palmboompjes te planten, kun je een wat meer Spaanse sfeer creëren. Kies je daarentegen voor sparren en coniferen, dan maak je een meer Scandinavische of Canadese sfeer in je tuin. Het tuincentrum bij jou in de buurt heeft vast een paar mooie planten die je vandaag nog zou kunnen planten.

Lees verder in onze tuinblog

Gerelateerde berichten

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

Een aantrekkelijke tuin kan veel vreugde en sereniteit brengen, en de mogelijkheid bieden om in contact te komen met de natuur terwijl je tot rust...

Lees meer

Over ons

Voordelig en sfeervol hekwerk realiseren in je tuin.

Contactgegevens

Via info @ voordelighekwerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden